Rekruttering

Fleksibilitet i vores rekrutteringsløsning er afgørende for at kunne servicere vores kunder bedst muligt. Det betyder at WolterJohannsen er i stand til at håndtere både den store virksomhed med over 1000 medarbejdere og den lille virksomhed med få medarbejdere.


Kandidatprofil

Selve forberedelsen i forbindelse med rekruttering er særdeles vigtig for at sikre et succesfuldt resultat. En kortlægning af kandidatens profil er oftest et samarbejde mellem WolterJohannsen og relevante interessenter hos virksomheden.


Annonceskrivning

For at tiltrække de rigtige ansøgere er det vigtigt, at få udarbejdet et annonceoplæg, der præsenterer stillingen godt. Vi har erfaring med at skrive hundredvis af annoncer.


Annoncering, netværk og search

For at nå bredt ud med annoncen bruger vi oftest udvalgte jobportaler og netværk. Det er også i dette felt vores grundige search-arbejde finder sted. Større jobportaler er oftest gode til at ramme aktivt søgende kandidater, mens netværk i højere grad er med til at ramme passivt søgende. Oftest vil både annoncering og netværk være en nødvendighed i vores opgaveløsning.


Screening og indledende telefonsamtaler

I denne fase udvælges kandidater med en relevant/interessant profil i forhold til stillingen og interviewes kort pr. telefon. Her afstemmes motivation i forhold til den søgte stilling og evt. andre ting som lønkrav, bopæl og forventninger i forhold til jobbet.


Personlige samtaler

Personlige samtaler afholdes som regel på WolterJohannsens hovedkontor i Aarhus. I nogle tilfælde kan personlige samtaler afholdes direkte hos vores kunder eller andre steder afhængig af situationen. Det er vores ønske, at det skal være så let som muligt for alle parter.


Første møde mellem kandidat og virksomhed

Som regel præsenteres det antal kandidater, som WolterJohannsen vurderer, er relevante i forhold til stillingen. På specialiststillinger skal du som virksomhed forvente få egnede kandidater, mens der i andre tilfælde kan være op til en håndfuld udvalgte. I denne fase møder kandidaterne altid virksomheden.


Andet møde mellem kandidat og virksomhed samt personlighedsanalyse

Oftest vil kandidaterne skulle forvente at tale med virksomheden over flere omgange. Som regel 2 gange fordi det giver mulighed for at alle relevante interessenter fra virksomheden, eksempelvis teamet, får mulighed for at være med i beslutningen. Det sikrer et større match for både kandidat og virksomhed. Det er som regel også i denne fase at personlighedsanalysen tages i brug. Personlighedsanalyse bruges som et dialogværktøj.


Referenceindhentning

Når det er muligt indhenter WolterJohannsen altid referencer. Det kan i sjældne tilfælde være vanskeligt såfremt kandidaten er i arbejde. Referencer indhentes som udgangspunkt altid som det sidste i selve rekrutteringsprocessen og skal være med til at understøtte det billede, som kandidater har givet i løbet af processen.


Kontraktforhandling

Selve kontraktforhandling foregår oftest direkte mellem kandidat og virksomhed. Det er dog vigtigt at elementer som eksempelvis løn og opsigelsesfrist afstemmes så tidligt som muligt i processen. Det gør kontraktforhandlingen nemmere.


Ring til os Skriv til os

Outsourcing af HR

Når I outsourcer HR til WolterJohannsen, kan I bedre fokusere på jeres kerneforretning. I får tilknyttet en dedikeret HR Business Partner, der er opdateret med den nyeste viden inden for fastholdelse og rekruttering, der skal sikre en høj medarbejdertilfredshed og de rigtige ressourcer i jeres organisation.

Kontakt os for yderligere dialog om hvordan en løsning kan sammensættes, så det passer til jeres behov.

Ring til os Skriv til os

Undersøgelser

Har du brug for at få foretaget medarbejderundersøgelser og kulturanalyse, så kan vi også hjælpe med det.

Ring til os Skriv til os